به گزارش میراث آریا(chtn) ؛ محمدرضا پوینده مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در بازدید از بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات در بازدید از غرفه روزنامه اعتماد، ایران، دنیای اقتصاد،ابتکار،خبرگزاری ایرنا و ایسنا،روزنامه فرهیختگان، ایمنا، تابناک، شرق، اقتصاد و برنابا اشاره به 10 ساله شدن صندوق احیا در سال 94 گفت: مشکل اصلی و شاید به نوعی بزرگترین مشکل صندوق احیا شناخته نشدن آن است، به این معنا که شرح وظایف، جایگاه،زمان ایجاد و موجودیت صندوق احیا کارکردها، فعالیت ها، قابلیت ها و ظرفیت هایش در میان نهاد های حاکمیتی و دولتی به خوبی شناخته نشده است که باید بیشتر معرفی و بین مردم و سرمایهگذاران معرفی شود در صورت ایجاد این شناخت می توانیم در کوتاه مدت یک هماهنگی موثرمیان بخشی ایجاد کنیم .
وی ادامه داد: این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی است تا با ارتباط با رسانه ها برای شناساندن صندوق اهداف و فعالیت های آن تلاش کنیم.باید بناهای تاریخی احیا شوند تا گردشگران بتوانند از این ظرفیت هااستفاده کنند.
پوینده تاکید کرد: با شناساندن صندوق احیا و احیای بناهای تاریخی در کشور گردشگران ورودی به این حس می رسند که در یک تمدن غنی و پیشینه پربار تاریخی ورود پیدا کرده اند، باید میراث فرهنگی را به دنیا بشناسانیم.
وی با اشاره بر زمینه توسعه گردشگری و راهکارهای کمک کننده در این راستا گفت: بحث عرضه و تقاضا همواره تعیین کننده است، در زمانی که تقاضا برای سفر به ایران افزایش یافته و نیز میل به اقامت در خانه های قدیمی و تاریخی بسیار زیاد است با احیا بنای تاریخی می توانیم در توسعه گردشگری کمک کننده باشیم.
مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی افزود: در حال حاضر در صدد ایجاد پایگاه اطلاعات داده ها هستیم که با امکان سنجی و نیاز سنجی میزان گردشگران ورودی به کشور و با توجه به سلیقه و علایق گردشگران اروپایی که علاقمند به اقامت در این خانه ها هستند شرایط را برای این گردشگران آماده کنیم.
وی تصریح کرد: تلاش داریم با همکاری منابع مردمی و سرمایه گذاری در احیا بناها موفق تر عمل کنیم که این امر با شناسایی و همکاری بهره برداران و بخش خصوصی می توان از آن ها بهره برداری کرددر کشور یک میلیون بنای تاریخی وجود دارد که 500 هزار خانهبنای تاریخی و 500 هزار تا نیز بنای نفیس و ارزشمند هستند که با هماهنگی با معاونت میراث فرهنگی از خانه های با قابلیت بهره برداری استفاده می شود.
وی همچنین با تاکید بر مصوبه دولت در راستای واگذاری خانه های تاریخی ادامه داد: از 269 بنایی که دولت اجازه واگذاری آن را به صندوق احیا داده است در حال حاضر 31 بنا آماده واگذاری بوده، 16 بنا در دو ماه گذشته واگذار شده در همین راستا امیدواریم با برنامه ریزی ها و تحقیقات صورت گرفته تا پایان سال جاری 100 بنای تاریخی را نیز واگذارکرده و به بهره برداری برسانیم.
وی درپایان سخنانش افزود: با توجه به اینکه استانها ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه بهره برداری از بناهای تاریخی دارنددر این راستا 8 ، 9 بنا در ماه آینده در استان اصفهان واگذار می شود.
بنای تاریخی \"نصیرالدوله\" نفیس نیست
محمد رضا پوینده مدیر کل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن و بناهای تاریخی درادامه بازدید خود از نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به سوال خبرنگاران در زمینه مسئله نفیس بودن بنای نصیر الدوله گفت: این بنا جزو نفایس نبوده اگر چنین بود حتما از سوی معاونت میراث فرهنگی سازمانطی مکاتباتی که پیش از واگذاری ها انجام می شود به صندوق اعلام می شد.
وی افزود: از نظر کارشناسان دفتر معاونت میراث فرهنگی این بنا جزو نفایس نبوده است، وگرنه حتما در نامهای اعلام میکردند و از طرف معاونت این نام از لیست مزایدههای دو ماه پیش خارج میشد، اما علت خارج کردن بنای تاریخی نصیرالدوله از فهرست مزایده وجود مشکل حقوقی و پلمپ کردن آن توسط بانک کشاورزی بوده است.
وی گفت: همچنان معتقدم بنای نصیرالدوله جزو نفایس نیست، چون اگر بود پس از استعلامی که از معاونت میراث فرهنگی گرفتیم، کارشناسان دفتر اعلام میکردند بنای تاریخی نصیرالدوله جزو نفایس است و ما باید سریعا آن را از لیست خارج میکردیم.
وی در پایان تاکید کرد: قرارمان این است که اگر بنایی جزو نفایس باشد، به ما اعلام کنند تا ما آن را در مزایده قرار ندهیم. معاونت میراث فرهنگی یک ترتیب مشخص در این زمینه دارد. باید مکاتبه کنیم، پس از آن اگر جزو نفایس باشد به ما اعلام میکنند.
انتهای پیام/